Zasubskrybuj kombuchę i kupuj w najlepszej cenie, z dodatkowymi profitami!
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Nasza Kombucha LAWENDOWA

Kombucha o smaku lawendowym to drugi najpopularniejszy smak Naszej Kombuchy!

Historia powstania smaku lawendowego wiąże się z wizytą na plantacjach lawendy nieopodal Krakowa. Ta wizyta zmieniła nasze postrzeganie dotyczące tego, jak bardzo mogą być zróżnicowane smaki kombuchy i jak nieograniczone możliwości kompozycji daje nam Matka Ziemia!

Niesamowity smak prawdziwej, naturalnej i domowej kombuchy wypełnionego po brzegi wyjątkowym aromatem lawendy, uzyskiwanej z naturalnego suszu lawendy francuskiej. Obok tej kompozycji nie da się przejść obojętnie!

To drugi i zarazem najpopularniejszy nieklasyczny smak wypuszczony do ogólnpodostęnej sprzedaży, przez firmę Drinks of Life (Napoje Życia), która wywodzi się z samego południa Polski, z Perły Beskidów... z Wisły. 

Nasza Kombucha poprawia pracę jelit i funkcjonowanie całego organizmu!

Nasza Kombucha to zdrowy i orzeźwiający napój do codziennego spożywania.
Wspaniały smak, dodatkowo potęgowany dużą dawką wyłącznie naturalnych bąbelków, które tworzą się w butelce do 7 dni po zabutelkowaniu.

Charakterystyczny i wyborny aromat starannie wyselekcjonowanych mieszanek czarnej herbaty i grzybka SCOBY, daje jedyny i niepowtarzalny smak prawdziwej domowej kombuchy!

Skosztuj, a przekonasz się, jak smakuje idealna kombucha!

Uwaga! W każdej butelce znajdziesz niespodziankę... "grzybka" SCOBY! Co to oznacza?

To potwierdzenie, że Nasza Kombucha nie jest pasteryzowana oraz jest całkowicie naturalna, bez sztucznych dodatków smakowych i konserwantów!

"Grzybek" SCOBY - pływający we wnętrzu każdej butelki, powstający już po zabutelkowaniu, jako wynik końcowego procesu fermentacji - to zlepka kultur bakterii i drożdży, które są niezbędne do odbudowy właściwej flory bakteryjnej jelit i poprawy funkcjonowania całego organizmu. W środowisku "sztucznym" oraz pasteryzowanym, "zdrowe" bakterie i drożdże nie miały by szans na przetrwanie.

Czy "grzybka" SCOBY można wypić?

Oczywiście! Wszystkim śmiałkom, którzy się zdecydują, życzymy na zdrowie!

Nasza Kombucha jest napojem regionalnym. Jest pierwszą kombuchą, która powstaje w samym sercu Beskidów , tworzona na bazie wody ze źródeł Wisły!

 

 

Skład:

woda, cukier, czarna herbata z bergamotką, żywe kultury bakterii i drożdży, susz lawendy francuskiej.

Opakowanie:

szklana, zakręcana butelka, pojemność 500ml.

Wartość odżywcza w 100ml

  • Wartość energetyczna 82kJ / 19,6kcal
  • Tłuszcz <0,2 g
  • Węglowodany 4,9g
  • w tym cukry 4,9g
  • Białko <0,6g
  • Sól <0,0025g

Napój może zawierać śladowe ilości alkoholu od 0,2 do 1,2% powstającego w procesie naturalnej i powolnej fermentacji.

Zaufane Opinie IdoSell
4.87 / 5.00 109 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-09-09
,
2024-09-05
Pięć gwiazdek, to max, to jeszcze dodam serduszka ! Zadowolony. Dziękuję za naprawdę dobrą realizację. ❤️❤️❤️❤️❤️
pixel