Zasubskrybuj kombuchę i kupuj w najlepszej cenie, z dodatkowymi profitami!
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Nasza Kombucha JABŁKOWA

Kombucha o smaku jabłkowym! To pierwsza owocowa Nasza Kombucha!

Nasza Kombucha o smaku jabłkowym posiada w składzie 10% soku pozyskiwanego od lokalnych rolników. To pierwsza kombucha owocowa w zestawieniu producenta Drinks of Life. 

Na początku (od 7-10 od rozlewu) wyraźnie słodka, z wyczuwalną głębia posmaku jabłkowego. W kolejnych tygodniach od zabutelkowania, dzięki postępującemu procesowi fermentacji (temperatura powyżej 16-18 stopni sprzyja szybszemu postępowi namnażania się drożdży) staje się mniej słodka, postępując coraz bardziej w kierunku odczynu kwaśnego. 

Brak pasteryzacji sprawa, że po czasie (kilka tygodni od rozlewu), rozbieżność smakowa może być wyraźnie wyczuwalna. Niesie to za sobą konsekwencje w postaci większej liczby kwasów organicznych. To ogromny atut tego napoju!

Nasza Kombucha poprawia pracę jelit i funkcjonowanie całego organizmu!

Nasza Kombucha to zdrowy i orzeźwiający napój do codziennego spożywania.
Wspaniały smak, dodatkowo potęgowany dużą dawką wyłącznie naturalnych bąbelków, które tworzą się w butelce do 7 dni po zabutelkowaniu.

Charakterystyczny i wyborny aromat starannie wyselekcjonowanych mieszanek czarnej herbaty i grzybka SCOBY, daje jedyny i niepowtarzalny smak prawdziwej domowej kombuchy!

Skosztuj, a przekonasz się, jak smakuje idealna kombucha!

Uwaga! W każdej butelce znajdziesz niespodziankę... "grzybka" SCOBY! Co to oznacza?

To potwierdzenie, że Nasza Kombucha nie jest pasteryzowana oraz jest całkowicie naturalna, bez sztucznych dodatków smakowych i konserwantów!

"Grzybek" SCOBY - pływający we wnętrzu każdej butelki, powstający już po zabutelkowaniu, jako wynik końcowego procesu fermentacji - to zlepka kultur bakterii i drożdży, które są niezbędne do odbudowy właściwej flory bakteryjnej jelit i poprawy funkcjonowania całego organizmu. W środowisku "sztucznym" oraz pasteryzowanym, "zdrowe" bakterie i drożdże nie miały by szans na przetrwanie.

Czy "grzybka" SCOBY można wypić?

Oczywiście! Wszystkim śmiałkom, którzy się zdecydują, życzymy na zdrowie!

Nasza Kombucha jest napojem regionalnym. Jest pierwszą kombuchą, która powstaje w samym sercu Beskidów , tworzona na bazie wody ze źródeł Wisły!

 

 

Skład:

woda, cukier, czarna herbata z bergamotką, żywe kultury bakterii i drożdży, sok jabłkowy od lokalnych rolników 10%.

Opakowanie:

szklana, zakręcana butelka, pojemność 500ml.

Wartość odżywcza w 100ml

  • Wartość energetyczna 82kJ / 19,6kcal
  • Tłuszcz <0,2 g
  • Węglowodany 4,9g
  • w tym cukry 4,9g
  • Białko <0,6g
  • Sól <0,0025g

Napój może zawierać śladowe ilości alkoholu od 0,2 do 1,2% powstającego w procesie naturalnej i powolnej fermentacji.

Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 112 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-09-23
Obsługa i wysylka błyskawiczna.
2024-09-09
,
pixel